Top

Hyundai Nederland

Hyundai Onderhoud & Services

De beste service,
de beste onderdelen

Zoals ieder mechanisch product heeft een auto onderhoud nodig en moet er wel eens iets gerepareerd worden. Wanneer uw Hyundai aan onderhoud toe is of een reparatie nodig heeft, kunt u het beste contact opnemen met uw Hyundai Erkend Reparateur.

Hyundai Onderhoud op Maat
met Hyundai Originele Onderdelen

Zorgvuldig en vakkundig onderhoud is belangrijk voor maximale kwaliteit en betrouwbaarheid. Goed onderhoud vergt opgeleid personeel, originele onderdelen, speciale gereedschappen en de juiste documentatie. De Hyundai-organisatie heeft dat allemaal in huis, zodat uw Hyundai na elke onderhoudsbeurt zo goed als nieuw de werkplaats uitrijdt. Gereed voor nog meer zorgeloze kilometers.

Lees meer

De Hyundai-organisatie kent uw auto door en door. Dat is een prettige gedachte wanneer uw Hyundai wordt gecontroleerd en onderhouden. De technici maken gebruik van originele onderdelen. Hiermee worden zowel de prestaties als de levensduur van uw auto gewaarborgd.

De veiligheid van Originele Onderdelen
In noodsituaties moet u kunnen vertrouwen op uw remmen. Remblokken van Hyundai zorgen onder alle omstandigheden voor maximale remvertraging en blijven optimaal functioneren, ook bij hoge werktemperaturen en langdurig gebruik. Heeft uw Hyundai nieuwe remblokken nodig, kies dan voor de veiligheid van origineel.

Het oliefilter heeft grote invloed op de levensduur van de motor. Het filter haalt kleine vervuilingen die in het motorblok ontstaan uit de olie, voorkomt slijtage en verkleint de kans op motorschade. De oliefilters van Hyundai bevatten een filteroppervlak dat zelfs de kleinste vuildeeltjes uit de olie haalt. De toegepaste materialen en afdichtingen zijn nauwkeurig afgestemd op de motor van uw Hyundai en verzekeren een goede doorstroming van de olie en maximale smering. Uw Hyundai Erkend Reparateur informeert u graag over de beste motorolie voor uw Hyundai.

Voordelen van Hyundai Onderhoud op Maat met Originele Onderdelen:
 • Uw Hyundai wordt onderhouden/gerepareerd door Hyundai-technici die hier speciaal voor zijn opgeleid.
 • Heldere afspraken en vrijblijvende prijsopgave vooraf.
 • Gebruik van originele Hyundai-onderdelen.
 • Twee jaar garantie.
 • Gespecificeerd overzicht van werkzaamheden en kosten.
 • Kennis van uw Hyundai.
 • Snelle service bij kleine werkzaamheden/mankementen: klaar terwijl u wacht.

Algemene Periodieke Keuring

Een Algemene Periodieke Keuring (APK) is de in Europa verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en het milieu. Bij uw Hyundai Erkend Reparateur kunt u altijd voor een APK-keuring terecht. Uw Hyundai wordt van voor tot achter nagekeken. En als u de APK laat uitvoeren tijdens een onderhoudsbeurt, kost de APK u niets. De APK is exclusief EOBD test (European On Board Diagnosis) en afmeldkosten.

Lees meer

De Algemene Periodieke Keuring (APK) richt zich op een aantal onderdelen. Uw auto wordt beoordeeld op verkeersveiligheid, milieu en registratie.

Uw Hyundai wordt bij de APK-keuring op de volgende punten beoordeeld:

 • De verkeersveiligheid: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.
 • Het milieu: uitstoot van uitlaatgassen.
 • De registratie: kilometerstand, kentekenbewijs, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof.

Bij oudere modellen die nog niet zijn voorzien van een European On Board Diagnosis (EOBD), is het verplicht om naast de APK ook een roetmeting voor dieselmotoren en een viergasmeting voor benzinemotoren te laten uitvoeren.

Registratie kilometerstand bij de RDW
Sinds 1 januari 2014 is het strafbaar om de kilometerteller terug te draaien. Alle door de RDW erkende bedrijven moeten verplicht de tellerstanden registreren. Het gaat dan om de tellerstanden van personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen (tot en met 3.500 kilo). Aangezien de APK-eisen aan verandering onderhevig zijn, is het raadzaam om de dealer te raadplegen voor de laatste informatie.

Uw Hyundai wordt bij de APK-keuring op de onderstaande punten gecontroleerd:
 • Remmen
 • Wielophanging
 • Schokdempers
 • Banden
 • Stuurinrichting
 • Verlichting
 • Carrosserie
 • Chassisnummer
 • Emissie uitlaatgassen/roet
 • Kilometerstand

Hyundai Bandenservice

Banden zijn er in alle soorten en maten. Maar let op: ook al ziet u geen verschil, niet iedere band is hetzelfde en geschikt voor uw auto. Uw Hyundai Erkend Reparateur kent uw auto en het gebruik.

Lees meer

Welke keuze maakt u?
Dat het in de winter veiliger is om met winterbanden te rijden, is alom bekend. Maar welke keuze past bij u? U hebt de keus uit losse banden óf banden op velgen. In aanschaf lijkt de eerste optie goedkoper, maar het omzetten van velg plus band vergt minder tijd en is dus goedkoper. De totale kosten voor banden op velgen zijn uiteindelijk lager.

Bandenlabel
Alle nieuwe banden van een Hyundai zijn voorzien van het Europese bandenlabel. Hiermee kan men banden vergelijken op het gebied van brandstofverbruik, grip van de band op nat wegdek en het rolgeluid dat de band voortbrengt. Hyundai biedt een grote diversiteit in banden, waaruit u de perfecte keuze voor uw Hyundai kan maken.

Veiligheid voor iedereen
Een tweede auto wordt wel eens vergeten. Hij is er toch alleen voor de korte ritjes naar de supermarkt of voor het wegbrengen van de kinderen naar school of de sportclub. Dat is vaak waar, maar opgeteld wordt er met de tweede auto jaarlijks toch een behoorlijke afstand afgelegd. Hebt u hiervoor de vierseizoenenband al in overweging genomen? Voor de kleinere Hyundai-modellen is dit een goede keuze: ook veilig en u bespaart het tweemaal per jaar omwisselen én de kosten voor opslag.

Wij hebben de ruimte
Hebt u zelf geen ruimte om banden op te slaan, dan is het ook mogelijk om uw zomer- of winterbanden bij ons op te slaan. U hebt er geen omkijken naar, bovendien controleren wij voor u de conditie en het profiel van de banden.

De band met uw Hyundai Erkend Reparateur
De Hyundai Erkend Reparateur is het beste adres voor vervanging van uw banden. Hij helpt u de juiste bandenkeuze te maken, waarbij hij rekening houdt met uw auto, uw wensen én uw portemonnee. Welke band u ook zoekt, de Hyundai Erkend Reparateur geeft u vooraf een ‘all inclusive’ prijsopgave, dus zonder achteraf bijkomende kosten. Dit voorkomt vervelende financiële verrassingen en discussies.


Hyundai Ruitenservice

Of het nu gaat om de reparatie van een ster in de voorruit of de vervanging van een gebarsten ruit, de Hyundai Erkend Reparateur doet het snel en goed. Op professionele wijze worden alle ruitreparaties uitgevoerd. Aan uw veiligheid wordt geen enkele concessie gedaan.

Lees meer

De kosten van een ruitreparatie zijn in de meeste gevallen verzekerd, zonder eigen risico. De Hyundai Erkend Reparateur verzorgt voor u de afwikkeling met de verzekeringsmaatschappij. Zo hebt u zelf nergens omkijken naar. Bij vervanging van de voorruit geldt een korting op het eigen risico tot 50 procent. Afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw verzekeringsmaatschappij.

Veiligheid voor alles. Dáárom de Hyundai Erkend Reparateur
Een ruit is een essentieel onderdeel van de veiligheidsconstructie van uw Hyundai. Het verlijmen van een nieuwe ruit moet daarom altijd volgens fabriekspecificaties worden uitgevoerd. De Hyundai Erkend Reparateur is gespecialiseerd in onderhoud van en reparaties aan uw Hyundai en altijd op de hoogte van de nieuwste technische ontwikkelingen. Bovendien gebruikt hij alleen originele Hyundai-ruiten. Ook bij ruitschade is de Hyundai Erkend Reparateur daarom de juiste keuze.

Tip: combineer de reparatie van de ruit met het onderhoud of het wisselen van uw winter- of zomerbanden. Met one stop shopping bespaart u kostbare tijd.

Altijd mobiel
Heeft de Hyundai Erkend Reparateur iets meer tijd nodig om uw ruit te repareren, dan kan hij vervangend vervoer voor u verzorgen. Daarmee bespaart u tijd en blijft u altijd mobiel. Vraag naar de mogelijkheden bij uw Hyundai Erkend Reparateur.

Voordelen van Hyundai Ruitenservice:
 • Vakkundige reparatie.
 • Originele ruiten met behoud van fabrieksgarantie.
 • Geen verlies van no-claim op uw verzekering Afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw verzekeringsmaatschappij.
 • Geen eigen risico bij ruitschadeherstel.
 • Directe afhandeling met uw verzekering, dus geen rompslomp.
 • Korting op eigen risico bij vervangen voorruit.
 • One stop shopping: ruitreparatie combineren met onderhoud aan uw Hyundai.
 • Ruitreparatie gratis.

Hyundai Voertuiginspectie

Een motor die niet start, banden met te weinig grip, kapotte ruitenwissers, een defecte airco … de zomer en winter kennen talloze vervelende verrassingen. Daarom kunt u twee keer per jaar voor een Zomer- en een Winterinspectie terecht bij de Hyundai Erkend Reparateur. Hij kent uw auto door en door en checkt uw voertuig op vitale onderdelen.

Lees meer

Na een snelle controle weet u direct of uw Hyundai nog in topconditie verkeert voor een hete zomer of een lange ijskoude winter. Vakbekwame monteurs lopen de auto na op essentiële punten, zoals het koelsysteem, de airco, de accu, remmen en banden.

Goed preventief onderhoud
Hyundai scoort steevast hoog in de internationale betrouwbaarheidsstatistieken, maar daar hoort wel goed preventief onderhoud bij. De vakbekwame Hyundai-technici kennen uw Hyundai door en door en signaleren snel of er onderdelen zijn die aandacht nodig hebben. Dat betreft voor de hand liggende zaken als het niveau van de olie en de koel-, rem- en ruitensproeiervloeistof tot en met de conditie van de airco, de verlichting, de banden en het remsysteem.

De Hyundai Erkend Reparateur controleert bij de inspectie onder meer:
 • Banden (profiel, conditie en spanning)
 • Koelsysteem (radiateur, slangen en radiateurdop)
 • Aandrijfriemen voor stuurbekrachtiging, dynamo en airconditioning
 • Verlichting
 • Vloeistofniveaus (olie, koelvloeistof, ruitensproeiervloeistof en remvloeistof)
 • Werking airconditioning
 • Ruitenwissers
 • Conditie van de accu
De Zomer- of Winterinspectie vervangt niet de reguliere servicebeurt maar is een extra controle.

Hyundai Aircocheck

Een goed werkende airconditioning is onmisbaar. ’s Zomers krijgt u verkoelende frisse lucht binnen en in het najaar bent u sneller verlost van beslagen ramen. De werking van een airco vermindert echter als het systeem niet van tijd tot tijd wordt gereinigd en bijgevuld. En dat kan, behalve een vieze, muffe lucht, ook branderige ogen of verkoudheid tot gevolg hebben. Laat uw airco daarom elk jaar inspecteren door uw Hyundai Erkend Reparateur.

Lees meer

Airco onderhoud: ook voor uw gezondheid
Een airco maakt de lucht koud. Hierdoor slaat op de koude delen van het aircosysteem vocht (condens) neer. Wanneer hier veel vocht lang blijft zitten, vormen zich bacteriën en schimmels op de airco-onderdelen en het interieurfilter. Bij gebruik van de airco worden deze bacteriën en schimmels de auto in geblazen, met een nare stank als gevolg. Een niet regelmatig gereinigde airco kan bij mensen met gevoelige ogen en kinderen met astmatische klachten leiden tot irritaties, niesen en hoesten.

Controle van het interieurfilter
Bij de aircoservice wordt ook het interieurfilter gecontroleerd. Het interieurfilter filtert alle inkomende lucht van buitenaf. Vuil blijft hierin dus achter en daarom moet het interieurfilter regelmatig worden vervangen.

Ook in de winter
Om in de winter de autoruiten te ontwasemen, werkt de airco beter dan de blower in de hoogste stand. Dit omdat de airco de lucht ook droogt. Uw ramen zullen op deze manier veel sneller ontwasemen. Het regelmatig gebruiken van uw airco in de winter komt de levensduur ten goede en voorkomt eventuele lekkages (slecht voor het milieu) die kunnen leiden tot kostbare reparaties.

Wanneer en waarom is aircoservice nodig voor uw Hyundai?
 • Als de aircocompressor of condensor defect is; hierdoor koelt het systeem niet.
 • Als de werking van de airco afneemt, dan moet er koudemiddel worden bijgevuld.
 • Indien u muffe en nare luchtjes ruikt bij het inschakelen van de airco.
 • Als u niet meer weet wanneer de airco voor het laatst is geïnspecteerd.

Hyundai Navigatie Onderhoud en updates

Snelwegen worden verbreed en verlegd. Stadscentra krijgen autoloze winkelzones, er wordt gebouwd aan nieuwe stadswijken. In een jaar tijd kan het wegennet tot wel 15 procent veranderen. Het is dus wel zo praktisch uw navigatiesysteem geregeld te updaten, zodat deze altijd de juiste weg kiest. Uw Hyundai Erkend Reparateur verzorgt dit voor u – gratis – bij het jaarlijks onderhoud van uw Hyundai. Alleen een up-to-date navigatiesysteem is in staat elke keer weer de optimale route voor u te berekenen. Combineer bijvoorbeeld de jaarlijkse onderhoudsbeurt van uw auto met een update van het navigatiesysteem. Wel zo makkelijk en u bent bovendien voordeliger uit.

Lees meer

Zo’n update bevat niet alleen gegevens van wijzigingen aan of uitbreidingen van het wegennet, ook de meest actuele route-informatie wordt ingevoerd. Daarbij gaat het om informatie over tankstations, restaurants, hotels, het Hyundai Erkend Reparateur-netwerk en andere zogenoemde points of interest (POI).

In combinatie met onderhoud bij de Hyundai Erkend Reparateur ontvangt u jaarlijks gratis een update voor elke Hyundai met een Hyundai-/LG-fabrieksnavigatiesysteem. Hierdoor bespaart u € 169,- per jaar! Uw Hyundai Erkend Reparateur informeert u graag over de Navigatie Onderhoud-service.


Connectiviteit – LIVE Services

Steeds meer moderne Hyundai’s zijn uitgerust met uitgebreide infotainmentsystemen. Zo zijn de fabrieksnavigatiesystemen van de Hyundai i20, de Hyundai Tucson en de Hyundai IONIQ voorzien van een navigatiekaart van Here, met als extra service LIVE Services.

Met LIVE Services is in een oogwenk verkeersinformatie, informatie over flitscamera’s of het actuele weerbericht op te vragen.

Lees meer
Voordelen LIVE Services:
 • Verkeersinformatie wordt elke twee minuten bijgewerkt
 • Verkeersinformatie is beschikbaar in 23 landen en heeft een dekking van 99,9 %
 • Flitsinformatie is beschikbaar in 38 landen
 • Weerbericht met wereldwijde dekking
 • Lokale zoekopdracht met 550 categorieën, 25.000 keywords
 • Beschikt over 30 miljoen POI in 28 landen

Voor het gebruik van LIVE Services dient de smartphone als wifi-hotspot; er is dus geen extra simkaart of een apart data-abonnement nodig in de auto. Het abonnement op LIVE Services is de eerste zeven jaar gratis. Let op: de datastroom loopt via uw telefoonabonnement en kan dus kosten met zich meebrengen! Kijk voor meer informatie in het beschikbare boekje in uw Hyundai.


Hyundai Originele Accessoires

Uw Hyundai heeft standaard al een zeer complete uitrusting. Toch kunt u de uitrusting uitbreiden met een keuze uit het ruime accessoireaanbod. De originele Hyundai-accessoires zijn ontwikkeld voor uw auto. Ze voldoen aan dezelfde kwaliteitsnormen.

Lees meer

Met de talloze Hyundai Originele Accessoires accentueert u de vele sterke punten van uw Hyundai. Verbaas uzelf over wat u allemaal nog meer kunt doen met de uitstraling van uw Hyundai. U kunt hem helemaal personaliseren, bijvoorbeeld met lederen bekleding, lichtmetalen velgen of een uitlaatsierstuk. En met de originele RVS instaplijsten en hoogwaardige vloermatten van Hyundai houdt u de oorspronkelijke bekleding mooi en schoon.

De montage en installatie van accessoires zijn bij de Hyundai-organisatie in vertrouwde handen. Of het nu gaat om een Hyundai-audiosysteem, een trekhaak of een dakdragerset: ze passen altijd perfect bij het design van uw Hyundai. Met stylingaccessoires kunt u uw Hyundai personaliseren. Zo wordt een serieproduct maatwerk.

Voordelen van Hyundai Originele Accessoires:
 • Perfecte pasvorm.
 • De zekerheid van origineel.
 • Gegarandeerde veiligheid.
 • One stop shopping: alles gemonteerd bij aflevering van uw auto.
 • Prijsinformatie inclusief eventuele montagekosten – geen verrassingen achteraf.

Accessoires (m.u.v. velgen) die bij aankoop van de nieuwe auto worden gemonteerd zijn, net als de auto, gedurende 5 jaar gegarandeerd tegen product- en/of fabricagefouten.


Hyundai Afleverpakketten

Hyundai Afleverpakketten visual

Elke Hyundai kan afgeleverd worden met een afleverpakket. U kunt kiezen voor het standaard afleverpakket, met onder meer een set semi-velours matten en een Hyundai calamiteitenpakket 8 in 1. U kunt echter ook besluiten een stapje verder te gaan met een upgrade: het luxe afleverpakket.

Lees meer

Het standaard afleverpakket omvat onder meer een set semi-velours matten en een Hyundai-calamiteitenpakket 8 in 1, waarin alle essentiële benodigdheden voor onderweg zijn opgenomen: een verbandtas conform de richtlijnen van het Oranje Kruis, een gevarendriehoek, een set (van de meest voorkomende) reservelampen*, een set handschoenen, een LED-knijplamp, twee veiligheidsvesten conform EN 471, een parkeerschijf en een Hyundai-ijskrabber. De buitenzijde van het pakket is voorzien van twee strippen klittenband, zodat het op zijn plaats blijft in de kofferbak.

U kunt echter ook kiezen voor een upgrade: het luxe afleverpakket. Dit pakket omvat extra t.o.v. het standaard afleverpakket: een set luxe velours matten (extra chic en langere levensduur), een set luxe kentekenplaten met ‘opgelegde letters’ en een autolakreparatieset (verwijder zelf eenvoudig krassen van uw auto in een handomdraai).

* Xenon- & LED-verlichting maken, gezien de lange levensduur, geen deel uit van deze set.

Standaard
afleverpakket
Luxe
afleverpakket
Calamiteitenpakket Standaard (8 in 1)
Het Standaard Hyundai-calamiteitenpakket 8 in 1 bestaat uit een door Het Oranje Kruis goedgekeurde verbandset, een set (van de meest voorkomende) reservelampen*, een set handschoenen, een gevarendriehoek, een LED-knijplamp, twee veiligheidsvesten conform EN 471, een parkeerschijf en een Hyundai-ijskrabber.

* Xenon- & LED-verlichting maken, gezien de lange levensduur, geen deel uit van deze set.
Standaard mattenset (semi-velours)
Een interieur zo mooi als dat van uw Hyundai wilt u natuurlijk mooi houden. Deze semi-velours matten beschermen uw interieur optimaal en zijn voorzien van het logo van het Hyundai-model (afgebeeld: semi-velours mattenset Hyundai i10).
Luxe mattenset (luxe velours)
Deze set luxe veloursmatten van hoogstaande kwaliteit zijn rondom afgewerkt met nubuk-bandeerband. Beide matten voorin zijn voorzien van het logo van het Hyundai-model (afgebeeld: luxe velours mattenset Hyundai i10).
Luxe kentekenplaat
Elke Hyundai wordt geleverd met een standaard kentekenplaat. Het luxe afleverpakket bevat een luxe variant hiervan. Deze kentekenplaat met zijn opgelegde kunststof letters en cijfers toont net even wat chiquer dan de standaard kentekenplaat.
Autolakreparatieset (in carrosseriekleur)
Hebt u ook zo’n hekel aan een kras op uw Hyundai? Gelukkig kunt u nu, in het onfortuinlijke geval van een kras, zelf met de autolakreparatieset – in de originele kleur van uw Hyundai – krassen laten verdwijnen in een handomdraai!
e-brochure e-Brochure maken afspraak afspraak maken