Top

Hyundai Nederland

APK-keuring

Ook voor de APK
naar de Hyundai-dealer

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is verplicht in Europa. Het is een momentopname en geen garantie dat de auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden, dus regelmatig onderhoud blijft belangrijk. We raden je aan de APK-keuring door de Hyundai-dealer te laten doen, want dat biedt veel voordelen! De APK is gratis* in combinatie met een onderhoudsbeurt.

Maak een APK-afspraak

APK € 29,95

(Incl. afmeldkosten en kosten emissietest)

Gratis APK bij onderhoudsbeurt

Een auto mag officieel de weg niet op wanneer de APK-datum verstreken is. Je doet er verstandig aan de APK door de Hyundai-dealer te laten uitvoeren. Die hanteert een scherp tarief én kent jouw Hyundai door en door. Wanneer je de APK combineert met de jaarlijkse onderhoudsbeurt, is de keuring helemaal gratis* (adviesprijs € 29,95, inclusief afmeldkosten en emissietest).

Maak een APK-afpraak

Wat houdt een APK in?

Tijdens de APK-keuring wordt de auto beoordeeld op de volgende onderdelen:

1. Verkeersveiligheid

Remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.

2. Milieu

Uitstoot van uitlaatgassen en aanwezigheid van onderdelen als een roetfilter en katalysator.

3. Registratie

Kilometerstand en voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof.

APK-tip

Het soort auto dat je rijdt, bepaalt de wettelijke APK-frequentie. Voor nieuwe benzineauto's en auto's met een elektromotor moet de eerste APK na 4 jaar plaatsvinden, daarna twee keer na 2 jaar en daarna elk jaar. Voor nieuwe dieselauto's moet de eerste APK na 3 jaar en daarna elk jaar plaatsvinden. In dit APK-keuringsschema staat wanneer jouw Hyundai aan een APK toe is. Handig!

APK-keuringschema