Top

Hyundai Nederland

Reviews & Ratings Hyundai KONA

Hyundai KONA 9.161
Hyundai KONA

Ben je Hyundai-rijder? Schrijf zelf een review

Om een Hyundai review te kunnen maken, heb je een MijnHyundai account nodig. Log direct in en geef je mening.

Ga naar Mijn gegevens / Mijn auto en klik op ‘Voeg review toe’. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Naar MijnHyundai

Reviews

    • Jan Zwaan02-02-2020
      (6.9)

      Wat valt er te zeggen over de Hyundai Kona? In ons geval een Kona Premium van november 2017 die wij sinds 6 december 2019 bezitten. De auto had op dat moment ruim 19000 km gereden en wij hebben deze auto gekocht bij een Bovag garage die ons helaas niet voldoende uitleg kon geven van alle opties die op deze auto zitten; en dat zijn er nog al wat op deze Premium. Ik denk dat de vorige eigenaar de hele optie lijst heeft losgelaten op zijn auto. Binnenkort moet ik naar de merkdealer, Auto Palace in Harderwijk, voor een extra software matige ingreep en dan hoop ik ook wat nadere uitleg te krijgen over een aantal specifieke opties. Drie zaken vallen mij direct op: ten eerste het voorkomen van de auto. Het stoere uiterlijk heeft al tot vele complimenten geleid. Ten tweede het rijgedrag van de auto. Ik heb hiervoor 10 jaar in een Ford C-max gereden. Deze auto kon je sturen met duim en wijsvinger aan het stuur en vroeg nauwelijks om stuurcorrecties. De Kona daarentegen moet je echt met twee handen aan het stuur vasthouden en nog blijf je bezig met corrigeren. Misschien dat het gaat wennen, maar ik vind het wel een dingetje. En dan ten derde het verbruik van de auto. Het is maar een 3 cilinder met 998 cc inhoud met een, denk ik, flinke turbo. Ik haal op een langere rit op de snelweg met 120 km per uur in de 6e versnelling en cruise control aan met veel pijn en moeite 1 op 13. Ik vind dat ronduit teleurstellend. Ik heb nu ruim 2500 km met de auto gereden en het gemiddelde verbruik bedroeg 1 op 12,43. Naar mijn idee kan dat veel en veel beter! Ik zal over 6 maanden een update geven van onze ervaringen.

    • henk Cornelissen19-12-2019
      (10.0)

      mijn kona comfort eind sept 2019 gekocht bij wittenberg amersfoort.auto was 3 mnd oud en werd gebruikt door de verkoper en eventuele klanten,uiteraard proefrit gemaakt en de eerste indruk was bijzonder posiief.ondanks de 1 liter moter kon je goed merken dat de turbo de auto behoorlijk wat pit geeft.ook het zitcomfort is voor mij uitstekend,voor mijn echgenote blijkt de breedte van de passagiers stoel iets te smal,hebben we opgelost met we opgelost door een wat breder los kussen aan te schaffen,werkt nu goed.voorheen bijna 9 jaar met de i30 style gereden het verbruik was daarbij gem. 1 op 15/16.nu met de kona zeer verrassend zelfs vaak 1 op 18 of zelfs op de wat langere afstand soms 1 op20..vele mogelijkheden alleen wat de navigatie bereft die wel prima werkt kan ik nergens een handleiding vinden over de navigatie. nu ongeveer 3500 km. gereden en tot op heden bijzonder tevreden. Ook debehulpzaamheid van de verkoper was zeer goed te noemen.kortom tot op heden een zeer tevreden klant die

    • Wouter 22-07-2019
      (8.6)

      Heerlijke auto die Kona. Zaterdagmorgen mijn Fashion uit april 2018 deze opgehaald bij Wittenberg in Harderwijk, zeer goede serviceverlening, en denken echt mee deze dealer. Rijd echt super en door de tubomotor lekker fel. We gaan er volgende week mee op reis naar Italie hopelijk past alle bagage in de auto. Ik heb er nu al zin in. Gr. Wouter

    • Wouter 22-07-2019
      (8.6)

      Heerlijke auto die Kona. Zaterdagmorgen mijn Fashion uit april 2018 deze opgehaald bij Wittenberg in Harderwijk, zeer goede serviceverlening, en denken echt mee deze dealer. Rijd echt super en door de tubomotor lekker fel. We gaan er volgende week mee op reis naar Italie hopelijk past alle bagage in de auto. Ik heb er nu al zin in. Gr. Wouter