Top

Hyundai Nederland

Reviews & Ratings Hyundai KONA Hybrid

Hyundai KONA Hybrid 9.148
Hyundai KONA Hybrid

Ben je Hyundai-rijder? Schrijf zelf een review

Om een Hyundai review te kunnen maken, heb je een MijnHyundai account nodig. Log direct in en geef je mening.

Ga naar Mijn gegevens / Mijn auto en klik op ‘Voeg review toe’. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Naar MijnHyundai

Reviews

    • Bert Bosma29-05-2020
      (10.0)

      Sinds enkele maanden zijn wij in het bezit van een Kona Hybrid Premium. Voor die tijd reden we al in een Kona Premium. Wat ons bij de ingebruikname van de Hybrid opviel, was het nog grotere display in het midden van het dashboard. Hierop wordt een grote hoeveelheid informatie naar je eigen inzicht getoond. Nu was de vorige Kona geen benzineslurper, maar de Hybrid gaat beduidend goedkoper om met de energie geleverd door de zuinige 1600cc benzinemotor en de accu?s, die tijdens de rit worden gevoed vanuit de motor, het afremmen op de motor en het remmen. Een leuke ervaring is, dat de benzinemotor tijdens het rijden wordt uitgeschakeld en de accu?s de energie leveren. Deze Hybrid heeft een prachtige automatische versnelling, die vloeiend schakelt. Wij zijn zeer tevreden over deze Kona Hybrid Premium met zijn complete uitrusting. Luister eens naar de audio-installatie: geweldig! Al met al een goede beslissing om de Kona Hybrid aan te schaffen. Tot slot nog een pluim voor onze Hyundai-dealer Cluistra in Nieuwegein. Meer dan geweldige service. Met vriendelijke groet, Wil

    • Hans Kluin28-05-2020
      (9.4)

      Voor het eerst naar Hyundai overgestapt. Tot nu toe erg tevreden maar helaas loop ik nu tegen het volgende aan. Op het moment dat ik de cruise control aanzet op de snelweg verspringt de energiemeter van eco naar power en blijft daar ook zitten. Dit betekend dat op het moment dat ik de cruisecontrol inschakel de auto veel minder zuinig gaat rijden. Normaal rijd ik veel op de cruise maar nu dus niet meer. De garage geeft aan dat dit probleem al meer malen aan Hyundai is gemeld bij meerder klanten. Tot op heden is er al 2 maanden lang geen actie door Hyundai ondernomen. Volgens mijn gararage geven ze aan dat ze meldingen aan het verzamelen zijn er hier later induiken, hoeveel later kon mij niet verteld worden. Zeer slechte service

    • .Ruud Kohler25-05-2020
      (10.0)

      We rijden vanaf eind december 2019 met onze nieuwe Hyundai Kona hybride premium. Zijn er mee naar Spanje geweest in Januari t/m Februari en konden de auto lekker uittesten . Onze indruk is zeer positief rijdt als een zonnetje goede wegligging en ook in de bergen perfect rij gedrag. Gemiddelde verbruik 1 op 18 met lekker doorrijden en ook in de bergen rijden dus niet verkeerd . Op de snelweg gemakkelijk boven de 1 op 20. Verder zitten er op de auto zoveel technische snufjes even wennen maar uiteindelijk eenvoudig te bedienen . Adaptieve cruise controle , veiligheid bij inhalen via indicatie spiegels en akoestisch signaal . Mooi geluid radio, duidelijke navigatie etc etc etc . Kortom een heerlijke auto met hoogzit en ook nog verwarmende en verkoelende stoelen . Top auto R. Kohler

    • Ferry Rijn25-05-2020
      (9.1)

      Ik heb de auto nu 2 maanden in bezit en ben er zeer tevreden over. De auto rijdt fijn en maakt weinig lawaai. De ondersteuning van de elektromotor gaat probleemloos. Je voelt daar niets van. Het schakelen van de automaat merk je wel, maar is niet storend. Het is dan ook een automaat met dubbele koppeling. Waar je wel aan wennen moet is de line-assistent die je probeert binnen de lijnen te houden. Zeker als er een reparatie aan de weg is geweest ziet hij de witte lijn niet altijd en wil de gerepareerde strook volgen. Daarom is het nodig dat je beide handen aan het stuur houdt. Je kan het natuurlijk ook uitschakelen. Ik gebruik als het even kan de cruisecontrol. Deze is adaptief en houdt daarom rekening met de snelheid van je voorligger en remt automatisch af. Ook heel fijn is de grote display, wat duidelijk is en makkelijk te bedienen.

    • Michel24-05-2020
      (8.6)

      Ik rij al meer dan 12 jaar Hyundai, mijn Hyundai I30 CW heb ik vervangen voor de Kona Hybride. Omdat ik graag een auto wil rijden die een caravan kan trekken heb ik gekozen voor de Hyundai Kona 1.6 GDI HEV Premium. Man, man wat een heerlijke auto is dat. Qua techniek heeft Hyundai niet stil gezeten. De Kona met zijn zuinige , en krachtige motor trekt de caravan met het grootste gemak.Ook alle technische hulp middelen maken het rijden van deze auto tot een feestje. Ik heb de auto gekocht bij Auto Palace in Zwolle. Een dealer die ons keurig en professioneel heeft geholpen. Een dikke duim omhoog Hyundai :)

    • Richard Huisjes24-05-2020
      (8.0)

      Rij nu ongeveer 2 maanden met mijn nieuw aangeschafte Kona Hybrid. hiervoor 11 jaar Honda Insight Hybrid gereden. Wilde een andere auto voor een hogere zitpostitie en uiteraard nieuwe snufjes. Na een proefrit en bedenktijd deze aangeschaft en nog geen spijt gehad. Verbruik is lager dan de honda die een 1,3l motor had, de kona een 1,6l, en is gemiddeld 5,2l/100, sommige ritten 4,5l/100. Interieur prima in orde, verwarmd stuur/stoelen airco....Van buiten een leuke auto om te zien en fijn om in te rijden. Als ik toch wat minpunten zou moeten noemen: de wat kleinere kofferbak t.o.v. de honda bij bijna gelijke lengte, en de adaptieve cruisecontrol die de auto soms laat remmen terwijl er niets te zien is waarvoor.

    • Martijn van der Waart22-05-2020
      (10.0)

      In februari 2020 na vele jaren getob met Franse auto's eindelijk de overstap gemaakt naar een Aziatische auto. In eerste instantie aangetrokken door het sportieve stoere uiterlijk van de Kona, de goede reviews op internet en de mooie verbruikscijfers. Maar na enkele maanden rijden in deze fantastische auto wordt de aantrekkingskracht en verbazing over de prestaties met de dag alleen maar groter! Wat een heerlijke auto, in alle opzichten! Een stoer en robuust uiterlijk, ruim, veilig, betrouwbaar. En zuinig! Zonder enige moeite halen we met gemak cijfers van 1 op 22! Het interieur is overzichtelijk en comfortabel. Het kleurenscherm op ooghoogte is oogstrelend. Het geluid uit de boxen is een genot! En het head-up display is een fantastische aanvulling op het algehele rij-comfort. Ik kan me geen rit meer voorstellen zonder! Kortom, een genot om deze auto te kunnen rijden, iedere dag weer een fantastische ervaring. Erg blij dat ik deze keuze gemaakt heb!

    • Wim Meijer22-05-2020
      (8.6)

      Vandaag de 1400km volgemaakt . Dit waren normale wegen en ook autowegen in Nederland en Duitsland . Verschillende snelheden gereden en de auto loopt zeer mooi en rustig . Het verbruik lag tussen 4,8 en 5.5 ltr. /100km .. Ik vind dit niet slecht voor een motor die nog niet ingereden is . Ben benieuwd wat het word na 10000 km , heb er wel vertrouwen in dat dit minstens zo blijft . Hyundai ga zo door met de standaard die er nu is

    • Sjaak Zonruiter22-05-2020
      (8.3)

      In Januari Kona Hybrid Premium afgehaald bij Hyundai Ridderkerk. Heb er wel 16 inch wielen ipv 18 inch onder laten zetten. Verbruik in de stad rond de 1 op 20 buiten weg 1 op 17. Heb de knipperlichten aan de achterkant van oranje naar rood gemaakt dat oranje was echt geen gezicht. Alle verlichting binnenkant vervangen door led,s . Als je op de cruise control rijd gaat de wijzer naar het witte vlak cruisecontrol uit gaat hij in het groene vlak softwarefoutje ?. Rijd lekker en de stoelen zitten goed alleen valt het lawaai tijdens rijden beetje tegen. Ben benieuwd naar het verbruik met de caravan er achter van 1200 kilo, kan dit pas in juli uitproberen ivm Corona.Vind ook dat hij af en toe te lang in te hoge versnelling blijft rijden, heb er wat op gevonden laat gas dan los en dan gaat hij wel in een lagere versnelling. Verder rijdend op de cruise control automatisch afremmen op je voorligger of iemand die invoegt, en binnen de strepen blijven werkt echt goed.

    • Jan Feijter22-05-2020
      (9.7)

      Sinds eind februari in het bezit van Kona Hybrid Fashion. Niets dan lof over deze auto. Zuinig in gebruik. In de bebouwde kom bijna 1:24 haalbaar. Op de lange afstand valt het mij wat tegen ruim 1:18. Automaat werkt heerlijk, zowel voor sportief als voorzichtig rijden. Heel compleet uitgerust met veel veiligheidsvoorzieningen. Rijdt heel comfortabel en fluisterstille motor, omschakelen van benzine op batterij heel soepel en bijna niet hoorbaar. Mooi interieur, ruim met comfortabele stoelen. Mooi groot scherm met veel mogelijkheden en uitstekende navigatie. Kortom aanbevelenswaardige auto..

Videocall afspraak maken!