Top

Hyundai Nederland

Reviews & Ratings Hyundai KONA Electric

Hyundai KONA Electric 8.593
Hyundai KONA Electric

Ben je Hyundai-rijder? Schrijf zelf een review

Om een Hyundai review te kunnen maken, heb je een MijnHyundai account nodig. Log direct in en geef je mening.

Ga naar Mijn gegevens / Mijn auto en klik op ‘Voeg review toe’. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Naar MijnHyundai

Reviews

    • Paul H.23-12-2019
      (8.3)

      Ik rij de Kona electric nu ongeveer een jaar en heb er inmiddels 31000 km op zitten. Een elektrische auto is in het begin effen wennen (overschakelen van een versnellingsbak naar automaat), maar dat went snel. Mijn ervaring met de kona is dat deze in de winter op een volle accu tussen de 370 en 380 km bereik heeft, maar in de zomer komt ie tot 416 km. Het gebruik van de Kona is wel wennen en je moet (zeker als je veel KM's moet maken en geen eigen laadpunt hebt) wel plannen wanneer de auto opgelaten moet worden. Door goed te plannen heb ik het afgelopen jaar geen gebruik hoeven te maken van de snellaadstations in Nederland. Kortom ik ben enthousiast over de Kona en wil gezien de E-auto maakt op dit moment niet meer terug naar een verbrandingsmotor.

    • Albert Zuurveld23-12-2019
      (9.1)

      Het rijden in de electrische Hyundai is een prettige ervaring. Het snel kunnen optrekken, de stilte van de motor, het ruime interieur voor de chauffeur maken het rijden steeds weer een feestje. Opladen aan de eigen laadpaal en dan s' ochtends instappen en niet te hoven krabben, of een niet al te warme auto in te stappen het blijft wennen maar eigenlijk ook weer niet. De hoogte van de SUV is de belangrijkst reden van de keuze geweest ten aanzien van de andere electrische voertuigen. Een compacte maar tevens ook complete auto, weliswaar net een klasse kleiner als gewend maar de auto geeft daar wel een hoop voor terug. Al blijft het wennen met vooruitplannen van route en het aantal km dat gereden kan worden. in de winter is dat toch ongeveer 50 km minder dan in de zomer, maar met juist opladen en vooruit denken is het tot op heden gelukt overal te komen, zonder al teveel op onthoud.

    • Hans Havenaar23-12-2019
      (8.9)

      Als ??n van de eersten heb ik een Kona besteld. Deze is afgeleverd in februari 2019. Wij hebben er nu 30.000 kilometer mee gereden. Tot nu toe geen problemen. Mijn vrouw rijd er meestal mee en we zij uiterst tevreden. Wij hebben nog maar 6 keer buiten de deur geladen omdat de actieradius toereikend is voor de meeste ritten. Ik raad iedereen aan om in te lezen op www.laadpastop10.nl Het rijden is fenomenaal en probleemloos. Samen met mijn 6000 kW zonnepanelen rijden wij qua brandstof gratis. Toch heb ik een aandachtpunt. Mijn Kona heeft een ??n fase lader waardoor het laden thuis traag gaat. Ook is nu als optie een app beschikbaar waarmee je b.v. de kachel aan kunt zetten en laad informatie kunt aflezen via een telefoon. Helaas was dat nog niet beschikbaar op mijn Kona en ook niet achteraf in te bouwen.

    • L. Linde23-12-2019
      (9.4)

      Ruim een jaar zoef ik nu rond in de Kona. De auto is betrouwbaar en rijdt heerlijk. Lekker rustig zonder motorgeluid. Natuurlijk zijn er zaken voor verbetering vatbaar. maar dat zijn er zeker niet meer dan in andere auto's waarin ik gereden heb. Zelfs de vakantie ging zonder problemen. We zijn dit jaar na een week Oostenrijk verkast naar Zwitserland voor een tweede week vakantie. Tot slot hebben we er nog een weekendje Frankrijk aan vastgeknoopt. Nergens hebben we problemen ondervonden met laden. Buiten de snelweg was het in Zwitserland en Duitsland vaak zelfs gratis. Ook aan snelladers!!! Ben wel benieuwd hoe lang dat zo blijft. Grappig is ook, dat je korting krijgt als je de GrossGlocknerAlphenStrasse wilt rijden. Weer ? 10,00 bespaart. In Nederland is de actieradius voor mij tot op heden geen enkel probleem geweest. Ik heb klanten van Terneuzen tot Ter Apel en die zijn prima te bereiken met een volle accu. Als je je snelheid wat matigt, dan kom je ook gewoon weer thuis. En anders

    • Arjan Fransen23-12-2019
      (9.4)

      Hoewel je voor de auto t.o.v. de benzineuitvoering fors meer geld mee moet nemen, is dat het wel waard. De auto is snel en ligt vast op de weg.Bij het verkeerslicht kan je het tegen veel auto's opnemen. De cruisecontrol zorgt voor zeer veilig rijgedrag. De auto zit op de verwarm- en koelbare stoelen voortreffelijk. De verhoogde rand aan het begin van de accu's is soms wel irrirant, omdat je schoenen er tegenaankomen als de stoel wat verder naar achteren staat. Dezelfde verhoging zorgt achterin ook voor een minder plezierige zithouding als je wat groter bent. Pluspunt in de winter als het vriest is de instelbare vertrektijd, zodat de ramen ontdaan zijn van ijs en de auto warm is. Nadeel is dat de auto wel aan de stekker moet zitten en niet via een app is aan te sturen.Al met al heb ik zeker geen spijt van mijn keuze en zou deze aeker weer opnieuw maken.

    • Rob Coenraads23-12-2019
      (9.7)

      Super auto, geweldige wegligging en genot om mee te rijden. Bereik van de accu's valt zeker niet tegen. In de koudere maanden neemt het wel wat af tot rond de 400 km in de zomermaanden de 470 gehaald. Lang getwijfeld maar toch met de Kona naar Noord Engeland op vakantie gegaan (via Calais) en ook hier geen enkel spijt van gehad. Jammer dat de vouwwagen niet achter de auto kan anders had deze in de zomer ook mee naar Italie gegaan.

    • JCP HULSINK23-12-2019
      (9.1)

      Ik ben zeer tevreden over de rijbereik en de rijeigenschappen van de Kona. Ik zou deze auto zeker aanraden aan andere ge?nteresseerden.

    • Robin Cuijk23-12-2019
      (8.3)

      Prima elektrische auto. Rijdt fijn en stuurt vrij soepel. Alleen het opladen duurt wel heeel erg lang. laatst was de accu bijna leeg, dus de auto gekoppeld aan een huisstopcontact. De oplaadtijd tot 100% was ruim 36 uur!! Aangezien ik een eigen oprit heb kom ik niet aanmerking voor een laadpaal. Dus nu moet regelmatig de auto 600 meter verderop zetten zodat ik de volgende dag weer kan rijden.

Videocall afspraak maken!