Top

Hyundai Nederland

Reviews & Ratings Hyundai KONA Electric

Hyundai KONA Electric 8.414
Hyundai KONA Electric

Ben je Hyundai-rijder? Schrijf zelf een review

Om een Hyundai review te kunnen maken, heb je een MijnHyundai account nodig. Log direct in en geef je mening.

Ga naar Mijn gegevens / Mijn auto en klik op ‘Voeg review toe’. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Naar MijnHyundai

Reviews

    • Ton Geerts11-02-2019
      (9.4)

      Dit is echt een heerlijke auto, ik geniet elke dag van de vele features waarmee hij (of is de auto vrouwelijk?) mee is uitgerust. De adaptive cruise control en automatisch groot licht zijn mijn favoriete features. De kinderen zijn helemaal weg van Google auto, en de spraakbediening. Als ik een minpunt moet zoeken, dan wordt het denk ik de bediening van de telefoon, en met name het zoeken in het adresboek. De eerste 1.500km alleen maar goede ervaringen!

    • Marc Lambriks07-02-2019
      (8.0)

      Prima keuze als je op zoek bent naar een degelijke, goed rijdende en betaalbare EV. Ik ben een paar maanden geleden (zonder proefrit) overgestapt van een Octavia diesel naar deze Kona EV en heb geen spijt! Prima auto: leuk uiterlijk, fijn interieur voorzien van alle mogelijke luxe, redelijke stoelen (voor mijn lengte misschien iets te kort), uitstekend bereik (winter 380 km met veel snelweg) en alle actieve veiligheidsvoorzieningen die je maar kunt bedenken. Adaptive cruise-control is soms is te extreem (remt te snel af als een auto invoegt), maar dat is gewenning. Auto rijdt erg lekker en soepel; meestal rij ik in eco-modus en zelfs dan is hij best snel, maar zodra je overschakelt naar 'sport' dan rijdt je de meeste benzine-slurpers er zo uit. Auto is best stevig geveerd, maar dat mag ook wel gezien het gewicht. Wat ik mis is een actievere communicatie met de auto via een app; het zou handig zijn geweest batterij/laadstatus te kunnen checken en wellicht om verwarming te bedienen.

    • .Hans Burggraaff06-02-2019
      (8.3)

      De Kona heb ik nu 1 week in mijn bezit. Ik ben positief verrast door de Kona Electric! Dit is de eerste aanschaf van een auto zonder dat ik er in gereden heb, maar gezien de vele positieve recensies was ik er niet echt bang voor dat het tegen zou vallen. De zit achter het stuur is goed in te stellen en ik heb (ondanks mijn lengte van 1.92 m) ook voldoende ondersteuning van de onderkant van mijn bovenbenen, de zijdelingse steun is ook voldoende. De wegligging is goed, ondanks de bijna 1.700 kg die de auto weegt. De actieradius in deze tijd van het jaar (winter, 's nachts rond het vriespunt, overdag een paar graden boven nul) is 370-400 km, voor mijn voldoende. Ik ben een rustige rijder en rij in de ECO-mode. Ik haal 5-6 km/KWh. De rijhulpen voldoen ook prima, ook de rijstrookassistent volgt prima, zolang de bocht maar niet al te scherp is. De adaptieve cruisecontrol maakt het rijden een stuk relaxter. Alleen mis ik gescheiden climate controle en geheugen voor de stoelinstelling.

    • Han Nauw06-02-2019
      (2.6)

      Prima auto, volledig elektrische Kona. Al bijna 11000 km gereden binnen 3 maanden. Bij grotere afstanden van meer dan 300 km op een dag, toch inplannen waar oplaadstations zijn. Het zijn er minder dan ik dacht en ook niet langs elke snelweg. Ik mis een app op de telefoon. Ik zou graag zien als de auto is opgeladen of zoals laatst na 40 minuten koffie drinken, terwijl de auto oplaadt, was het opladen na 51% gestopt. Een melding zou dan wel handig zijn. Een paar keer was het klepje, om op te laden, vast gevroren. Erg lastig als je onderweg wil opladen, ook de dealer had hier geen oplossing voor?

    • Roelof van der Struik05-02-2019
      (9.4)

      Overtreft verwachtingen! Rijdt erg goed en zelfs bij temperaturen rond nul nog steeds een range van over de 350 km bij normaal gebruik - dus verwarming aan en toegestane snelheden op de snelweg - elke ochtend staat hij lekker voorwerwarmd voor de deur te wachten op mijn volgende electrische rit.

    • Ad 05-02-2019
      (8.9)

      Pas 2 weken en 1000 km gereden in de Hyundai KONA EV (Premium). Mijn 1e indrukken zijn dat het 'een feestje' is om in deze auto te rijden, comfortabel, veel extra's op het gebied van 'veiligheid' en een heerlijke wegligging. Alleen..... de actieradius is wel een 'dingetje': Ik kocht de auto op basis van 482 km (WLTP norm), dat werd voordat ik erin reed al bijgesteld naar 446 km en blijkt in de praktijk niet boven de 400 km uit te komen (met als 'dieptepunt' deze week een keer maximaal 330 km...) Dat valt me behoorlijk tegen.

    • Chris Gobel05-02-2019
      (6.9)

      Jammer dat ik er nog amper in heb kunnen rijden.... al op de eerste dag afgesleept omdat hij niet niet startte. Na ?reparatie? auto opgehaald bij andere garage maar direct daarna weer hetzelfde probleem en weer afgesleept. Weer met huurauto naar huis. Nu staat de auto al ruim een week bij de garage waar we hem gekocht hebben en ondertussen zijn we met een andere auto, geleend van de garage (goede service) op wintersport. Had me van een nieuwe auto iets anders voorgesteld.....

    • DrunenM30-01-2019
      (9.7)

      Waarom ben ik niet eerder aan elektrisch rijden begonnen? Natuurlijk, omdat de Kona er nog niet was...