Top

Hyundai Nederland

Reviews & Ratings Hyundai IONIQ Hybrid

Hyundai IONIQ Hybrid 9.0107
Hyundai IONIQ Hybrid

Ben je Hyundai-rijder? Schrijf zelf een review

Om een Hyundai review te kunnen maken, heb je een MijnHyundai account nodig. Log direct in en geef je mening.

Ga naar Mijn gegevens / Mijn auto en klik op ‘Voeg review toe’. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Naar MijnHyundai

Reviews

  • Gerard Saes02-07-2019
   (10.0)

   Mijn auto nu ruim 9 maanden in bezit. Ik heb verschillende automerken gereden, maar deze auto overtreft al mijn verwachtingen. Zeer zuinig, veel comfort prettig te rijden top.

  • Mussche08-06-2019
   (9.1)

   Na twee keer een nieuwe Toyota en eenmaal een gebruikte Honda hybride te hebben gekocht zijn we uiteindelijk toch bij Hyundai terecht gekomen. We hadden min of meer al de keuze voor een Toyota C-HR hybride gemaakt maar na het maken van de proefrit met de Ikniq waren we om. Waarom, de auto voelt en is ruimer van binnen en Hyundai biedt meer opties voor een betere prijs. Een vergelijkbare Toyoga C-HR was met dezelfde opties 7-8000? duurder. Voor de aankoop heb ik als auto liefhebber erg veel zaken van te voren uitgezocht. Een van de zaken die me opviel is dat de Ioniq MY2019 net iets meer heeft in de Premium uitvoering als de MY2018. Voorbeelden welke makkelijk te herkennen hiervan zijn de geventileerde voorstoelen en een nood startknop voor het geval de auto te lang heeft stil gestaan en de grote batterij als jump starter dienst moet doen. Omdat we de Premium uitvoering wensten te hebben was dit nog wel een aandachtspunt wat lang niet alle verkopers wisten en/of wouden zeggen. Met andere woorden Let op dat je nieuwste uitvoering krijgt! Qua rijden kan ik kort maar krachtig zijn, dit is gewoon prima! Mede door alle veiligheidssystemen en bijna alle denkbare opties die de Premium uitvoering biedt rijdt de auto zeer ontspannend. Pluspunten zijn de adaptieve cruise control welke werkt vanaf 10 km/u (super voor in de file), achtercamera met hulplijnen, DAB radio, verwarmde en ventileerde lederen stoelen, prettige automaat en het schuif-kanteldak. Minpunten die ik mis zijn onder andere dat de auto geen bergstand op de automaat heeft en bij de laatste lange rit was het comfort van de bestuurdersstoel net aan, dit ondanks de vele electrische verstelmogelijkheden en de lendensteun. In andere reviews lees ik een aantal zaken die niet helemaal kloppen: De Ioniq zou geen buitenspiegel verwarming hebben, dit is niet waar. Er is geen aparte knop voor enkel de spiegels maar bij het inschakelen van de achterruitverwarming gaan de buitenspiegels ook gewoon mee. Geventileerde (voor)stoelen zitten pas in de MY2019 uitvoering van de Premium De adaptieve cruise control heeft vanaf de MY2019 vier instelbare tussenafstanden en werkt al vanaf 10KM/U in plaats van 30 KM/U.

  • Henk Zuijlen26-04-2019
   (8.9)

   Volwassen rijdende Hybride auto, gemiddelde verbruik 1 op 21. Mooi interieur, met veel ondersteunende informatie om zuinig rijden te motiveren.

  • Gerard de Ridder14-04-2019
   (8.3)

   Sinds bijna een jaar rijden wij een premium Ioniq hybride. Daarvoor reden we een skoda superb 1.8 tsi daarmee hebben we 8 jaar en 108000km gereden. Doordat de motor steeds meer olie ging gebruiken hebben we hem ingeruild. De verkoopster in zutphen heeft ons goed geholpen en afgezien van de herrie boven de 50 km is deze auto een fijne comfortabele reisauto. We gaan elk jaar 5 maanden naar de algarve en de auto is 100% zuiniger dan de superb. In de bergen kom ik niet onder de 1op 20 en in de algarve loopt de auto 1op 27 verrassend voordelig. Op een helling en bij inhalen is de auto in de sportstand snel en mis je de turbo niet. Ook wij hebben met een lege startaccu gestaan, maar als je het weet, kun je de auto alternatief starten en is alles weer ok. Voor de autoruiten zonder wisser, gebruik ik rain x waarbij de regendruppels er boven 50km/uur er snel afwaaien en de ruiten goed doorzichtig blijven. De herrie door de banden en soms windgeruis is erg storend, vooral op de autowegen.

  • E. van der Vlies27-01-2019
   (8.9)

   Het is een mooie auto, niet de snelste maar vlot genoeg. Over buitenkant en binnenkant ben ik zeer tevreden. Het blijft een balans tussen prijs en luxe. Ik vind de balans zeer geslaagd. Wat mooi is blijft een kwestie van smaak. Ik ben heel erg tevreden wat je ziet en krijgt voor je geld. Na 30 jaar Toyota rijden heeft Hyundai deze keer gewonnen.