Hyundai Nederland

Reviews over de Hyundai IONIQ Hybrid

Hyundai IONIQ Hybrid 9.512
Hyundai IONIQ Hybrid

Regels voor Reviews

  • Reviews dienen te gaan over het desbetreffende model. Berichten over andere onderwerpen kunnen verplaatst of verwijderd worden.
  • Commentaar op bestaande Reviews dienen onder het desbetreffende bericht te worden geplaatst. Verkeerd geplaatste comments kunnen verplaatst of verwijderd worden.
  • Berichten met ongewenst taalgebruik  kunnen aangepast of verwijderd worden.
  • Hyundai Motor Netherlands behoudt zich het recht voor feitelijke onwaarheden aan te passen of te verwijderen.

Alle recensies

    • Patricia Visscher19-03-2017
      (8.9)

      Tevreden met mijn Hyundai IONIC Hybrid Premium, kleur blauw. Mooie auto van buiten en van binnen en een plezier om er in te rijden. Weinig motorgeluid, comfortabele stoelen, hands free bellen, alles bij de hand. Uitzicht achter is even wennen, achteruitrijcamera heel prettig. Waarschuwingssignalen in zijspiegels voor auto's in de dode hoek. Geen achterruitenwisser, die mis ik af en toe. Een ding valt me erg tegen: het verbruik. Nu ruim 4000 km is verbruik 1:20,1. Dat is dat toch veel lager dan wordt vermeld in de folders en publicaties (3,4 liter op 100 km = 1:29,4). Ik rijd 80% op de snelweg. Maar verder ben ik blij met deze auto met veel luxe, veel ruimte en goede rijeigenschappen.

    • Meta Halma Halma16-03-2017
      (10.0)

      Wat een auto! Motorvermogen is meer dan voldoende, in sportstand gewoon super. Ook op de tussensprint trekt de auto lekker door. Het is een mooi ontworpen auto. Prachtig design binnen en buiten, niet te veel blink blink en toch leuke extra details. Qua comfort heb ik helemaal niets te mopperen. Zit goed, rijd goed, voelt goed, zzooeeeffffff. En eindelijk ook een auto die voor Milieu 5 sterren krijgt! 1 op 20 is makkelijk haalbaar, en maak je een sport ervan om extra zuinig te rijden, dan is 1 op 25 gewoon normaal. Absoluut geen spijt van deze aankoop. De auto trekt veel kijkers. Ik zie mensen regelmatig van de fiets afstappen om nog een keer te kijken :). Dus moet de IONIQ wel mooi zijn.

    • Fred Otto25-02-2017
      (9.1)

      Ondanks dat een aantal testers aangeven dat het een alledaags model is ben ik van mening dat het zeer geslaagd sportief ogend model is. De buren in m'n straat vinden allen het model "echt" mooi. Ik heb de Ioniq nu haast 3 maanden en heel veel over de betrouwbaarheid valt er dan natuurlijk nog niet te vertellen maar op basis van de ervaring uit het verleden zal dat wel goed zitten. Het rijden in de auto is gewoon comfortabel en ontspannen. Het schakelen van de versnellingsbak of het overschakelen naar alleen elektrisch en omgekeerd is nauwelijks waarneembaar. Tijdens de koudere dagen valt op dat het verbruik bij korte ritten vrij hoog is (1 op20) in vergelijking met dagen dat het al wat warmer is (1 op 23). Wanneer de ritten wat langer zijn ( 10km) wordt het verbruik gunstiger. Ik moet hierbij wel vermelden dat er gewoon (stevig) doorgereden wordt. Ik verwacht een gemiddeld verbruik van 1 op 25 zodra het warmer is. Een groot gemis vindt ik het ontbreken van een thuisbrenger!

    • Rob Buter30-01-2017
      (9.7)

      Rijdt minstens zo zalig als mijn Audi A4 . Het gemiddelde brandstof gebruik moet ik nog testen. De auto heeft aldoor aan /- 8l/100km. Ben zeer benieuwd.

    • Jilles Kozijn29-12-2016
      (9.4)

      Wij rijden onze Ioniq sinds kort, maar wij zijn zeer enthousiast. Hij is stil, zuinig en comfortabel. Onze vorige auto was een VW Golf GTI , echt een uitdagende, snelle auto, in tegenstelling tot de Ioniq die juist uitnodigt tot effici?nt en zuinig rijden. Wij zijn nog lang niet bekend met alle mogelijkheden, die de Ioniq biedt. Dat moeten wij gaandeweg allemaal nog ontdekken. Maar het is een feest om erin te rijden! Het is voor ons de eerste keer dat wij in een automaat rijden. Het bevalt uitstekend. Het gaat heel soepel en geruisloos. Het overschakelen van benzine naar elektromotor gaat ongemerkt. Een schema op het dashboard laat duidelijk zien welke bron er gebruikt wordt. Een minpuntje is de parkeerrem. Voor mensen met verminderde spierkracht in het linker been is dit moeilijk te bedienen. Een knop op het dashboard zou makkelijker zijn.

    • Hans Driesen18-12-2016
      (10.0)

      Dit is een geweldige ervaring op autogebied. De beste auto die ik ooit gekocht heb. Het is werkelijk een genot om er in te rijden. Het enige wat ik nog moet doen in deze auto is sturen, de rest is allemaal geautomatiseerd. De actieve crusecontrol is fantastisch en reageert super snel. Het bedieningsgemak van de auto overtreft alles. Het ruimtegevoel binnenin geeft je het gevoel van vrijheid, je hebt ruim zicht naar voren en de zijkanten. Het zicht naar achteren is beduidend minder, maar omdat je een achteruitrijcamera hebt, hoef je niet achterom te kijken bij het achteruitrijden. De beenruimtes voor- en achterin zijn zeker ruim voldoende en hij beschikt ook nog eens over een grote kofferruimte. Tijdens het rijden kun je amper horen dat de motor draait. Dit is vooral tijdens het converseren met elkaar erg prettig te noemen. De geluidsinstallatie is van voortreffelijke kwaliteit en dat mag ook gezegd worden van de navigatie. Handsfree bellen is een genot.

    • Dillmann17-12-2016
      (9.4)

      Perfecte inruil voor mijn Audi A6 3.0 TDi Quatro. Geloof het of niet, maar de Ioniq ziet er beter uit en rijdt net zo comfortabel. Door de hybride aandrijving mis ik niet veel vermogen effectief. Wel lagere kosten voor wegenbelasting en verzekering. Verbruik ook wel iets maar door lagere dieselkosten valt het voordeel mee. Ben nog niet boven de 5.5l/100km gekomen. Ook is deze auto veel completer en heb ik eindelijk een goede muziek interface die foutloos lijkt te werken. Wel jammer dat de android auto en iPhone auto opties niet werken. Iets te maken met Goodle en Nederland. Van Apple weet ik niet wat het euvel is. De dealer wist het ook niet.

    • Hans 08-12-2016
      (8.9)

      Heb niet lang getwijfeld na eerst in een Tucson en IX35 gereden te hebben, om een Hyundai Ioniq Hybrid aan te schaffen. Mooi model, automaat heel comfortabel, zeer zuinig. Het geheel voor een aantrekkelijke prijs. Veel toeters en bellen o.a. stuurwielverwarming en stoelverwarming voor en achter. Minpuntjes zijn echter het ontbreken van een reservewiel, een krik en een wielmoersleutel. Daarvoor in de plaats een mobiliteitsgarantie, echter ik wissel liever zelf een wiel, dan hoef ik niet te wachten (op de Afsluitdijk).

    • Andre Heijden11-11-2016
      (8.6)

      De eerste kilometers zijn zeer goed bevallen. Gemiddeld 1 op 22.6. Auto is nog niet "los". Zeer comfortabel en lekker stil. De combinatie Benzine met electro is optimaal. Soepel verander je van aandrijving zonder merkbaar verschil in rijgedrag of geluid. Praktisch is vooral de ruime kofferbak.