Hyundai Nederland

Hyundai & voetbal: sponsor van FIFA | Hyundai

Hyundai draagt het mondiale voetbal een zeer warm hart toe en verbond zich in 1999 als hoofdsponsor aan de Wereldvoetbalbond FIFA. Het blijkt een fantastisch huwelijk.

Destijds kwamen beide partijen overeen dat Hyundai onder meer het WK voetbal in Zuid-Korea en Japan in 2002 en het WK voetbal in 2006 in Duitsland zou sponsoren.

Succesvolle samenwerking

Het succes smaakte naar meer en daarom was Hyundai weer als partner aanwezig bij de FIFA World Cup 2010 in Zuid-Afrika en de FIFA World Cup 2014 in Brazilië. Het contract met de FIFA is verlengd tot en met 2022.

Naamsbekendheid

Het sponsorschap van het voetbal is het belangrijkste element van het sportmarketingprogramma van Hyundai. Voetbal past bij Hyundai. Het Partnersponsorschap geeft het merkimago van Hyundai extra dynamiek. Sinds Hyundai in 1999 de verbintenis met de FIFA is aangegaan, is sprake van een enorme groei en nam de naamsbekendheid fors toe.

Auto's en bussen

Als officieel autosponsor van de grote voetbaltoernooien voorziet Hyundai de organisatiecomités van alle auto's en bussen die nodig zijn voor het vervoer van de nationale teams, scheidsrechters, vertegenwoordigers van de media, vips, bestuurders, voetbalvedetten, artiesten en andere prominenten uit de gehele wereld.

Passie voor voetbal

De betrokkenheid van Hyundai bij het wereldkampioenschap voetbal gaat veel verder dan alleen een optreden als mobiliteitspartner. Hyundai wil zijn passie voor het voetbal graag delen en streeft er met talloze publieksacties in binnen- en buitenland naar zoveel mogelijk mensen in de aanloop naar grote toernooien warm te krijgen voor de wedstrijden.